درمان شوره سر

علت و درمان شوره سر در مردان

شوره سر از رایج ترین مشکلات مو است که به دلایل مختلف و در هر سنی ممکن است روی دهد. شوره سر سلامت مو را به خطر نمی اندازد اما روی زیبایی مو افراد تاثیر منفی می گذارد. بنابراین افراد مبتلا به شوره سر در صدد ازبین بردن این مشکل هستند. شوره سر در واقع سلول های مرده پوست سر هستند که گسترش آن ها از حالت طبیعی خود خارج شده و تجمع بیشتری پیدا می کنند. در نتیجه این پوسته های ریز سفید رنگ به وضوح بر روی موی افراد مبتلا به این بیماری دیده می شوند. شوره سر برای افراد به ویژه جوانان آزار دهنده بوده و اعتماد بنفس آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه این مقاله قصد داریم به دلایل ایجاد شوره سر و روش های درمان آن بپردازیم.

علت ایجاد شوره سر

علت ایجاد شوره سر چیست؟

با وجود اینکه شوره سر از نظر ظاهر با یکدیگر تفاوتی ندارند اما دلایل مختلفی در ایجاد آن ها موثر هستند. از دلایل ایجاد شوره مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم رعایت بهداشت مو

عدم شستشوی کافی مو ها به ایجاد و تجمع چربی در پوست سر منجر می شود. این تجمع چربی به افزایش جدا شدن پوست های مرده و ایجاد شوره سر کمک می کند. همچنین شستشو نامناسب مو در حمام و باقی ماندن مواد شوینده روی پوست سر ممکن است باعث ایجاد این بیماری شود.

استرس و فشار روحی

امروزه به دلیل مشغله های رزومره و قرار گرفتن در جریان زندگی پرفراز و نشیب افراد بیشتر از قبل دچار استرس و فشار روحی می شوند. استرس به دلیل ایجاد هورمون هایی در بدن احتمال ایجاد شوره سر را در افراد افزایش می دهد.

رشد قارچ

قارچ های از جمله مالاسه زیا از سلول های مرده سطح پوست سر تغذیه کرده و در فرایندی باعث افزایش ایجاد این سلول ها می شوند. قارچ های مالاسه زیا در برخی افراد باعث ایجاد خارش در پوست سر نیز می شوند.

بیماری های پوستی

بیماری های پوستی از جمله اگزما می توانند با التهاب پوست سر و ایجاد سلول های مرده باعث شوره سر شوند. در نوع حاد این بیماری ها ممکن است علاوه بر این بیماری باعث ایجاد عفونت و زخم پوست سر شوند.

نوع پوست

پوست های خشک و چرب مستعد ایجاد شوره سر هستند. خشک بودن پوست سر موجب جدا شدن سلول های پوست این ناحیه شده و در نتیجه منجر به شوره سر می شود. شوره سر در پوست های چرب به درماتیت سبوره ای مشهور است. در پوست های چرب و حساس غدد چربی از انواع دیگر پوست بیشتر است و در نتیجه حساسیت آن بیشتر شده و میزان چربی بیشتری در سطح آن ایجاد می شود.

عوامل ایجاد شوره سر

دیگر عوامل ایجاد شوره سر

موارد اشاره شده در بالا مهم ترین دلایل ایجاد این بیماری بودند. اما موارد دیگری هم ممکن است در ایجاد شوره سر دخیل باشند و یا احتمال ابتلا به این مشکل را در افراد افزایش دهند.

  • چاقی و اضافه وزن
  • حساسیت پوستی به برخی محصولات بهداشتی و آرایشی
  • ابتلا به بیماری های زمینه ای
  • سشوار زدن و فر کردن بیش از حد موها
  • تغذیه نامناسب و عدم مصرف مواد غذایی سالم و ویتامین ها
  • اختلال در ترشح هورمون های بدن به ویژه هومون آندروژن
  • کمبود خواب و سبک زندگی نادرست

درمان شوره سر با روش های طبیعی

همان طور که پیش تر اشاره شد شوره سر به طور کلی به دو نوع شوره خشک و شوره چرب تقسیم می شود. در اکثر موارد این عارضه با روش های خانگی و گیاهی قابل درمان است. استفاده از روغن های گیاهی، سرکه سیب، جوش شیرین، لیمو و… در درمان شوره سر در مردان موثر است.

درمان شوره سر با روغن زیتون

درمان شوره سر با روغن گیاهی

استفاده از روغن های گیاهی از جمله روغن نارگیل، روغن بوته چای و روغن زیتون برای درمان این بیماری موثر است. مقدار 10 قطره روغن زیتون رو شب قبل از خواب روی موهای خود بریزید و ماساژ بدهید و سپس صبح بعد از بیدار شدن سر خود را به صورت کامل با آب بشویید. ماساژ سر با روغن نارگیل و یک ساعت ماندن آن روی موی سر می تواند شوره سر را علاج دهد.

درمان شوره سر با لیمو

لیمو

لیمو به دلیل خاصیت اسیدی تاثیر فوق العاده ای در درمان شوره سر دارد. کافی است مقداری از آبلیمو تازه را روی سر خود ریخته و ماساژ دهید و بعد از 2 دقیقه به طول کامل شستشو دهید.

درمان شوره سر با آلوئورا

داخل گیاه آلوئورا یک مایع ژل مانند وجود دارد که می توان آن را به صورت ژل به مو خود اضافه کرده و ماساژ دهید. آلوئورا دارای خاصیت ضد خارش و شد باکتری است.

نمک

برای افراد مبتلا به شوره خشک نمک یک راه درمانی موثر است. با ماساژ موی سر با نمک می توانید خشکی پوست سر را برطرف کنید.

سرکه سفید

سرکه سفید نیز مانند لیمو به دلیل خاصیت اسیدی باعث تعادل ph پوست سر و در نتیجه درمان این بیماری می شود.

درمان با سیر

سیر

سیر خاصیت آنتی باکتریال و ضد عفونی کنندگی دارد. چند عدد سیر را له کرده و روی سر خود بریزید و ماساژ دهید.

درمان شوره سر با سرکه سیب

سرکه سیب از رشد مخمر و باکتری ها بر روی پوست سر جلوگیری کرده و باعث ازبین رفتن آن ها و بهبود شوره سر و خارش سر می شود. یک فنجان سرکه سیب را با سه فنجان آب مخلوط کرده و به صورت اسپری روی موهای خود بریزید. بعد از یک ساعت موی خود را با شامپو کاملا بشویید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن